Tätä blogia kirjoittaa Riikka, viiden lapsen kotikoulua vetävä äiti, joka muutti perheineen alkukesästä 2021 Helsingin Töölöstä Raaseporin rauhaan vanhaan mansardikattoiseen puutaloon. Mukana menossa on mies, jonka kanssa avioelämää on takana 11 vuotta, mutta yhteistä elämää jo liki 17. Pihalla juoksentelee kissa, joka hakee hiiret ja myyrät naapureiden pihoilta meidän pihalle. Kukko, kanat sekä akka-ankat pitävät vastuun metelistä silloin kun lapset eivät pihalla ole huutamassa.

Meillä rakennetaan omanlaista elämää, joka ei välttämättä kulje aina perinteisten standardien mukaan. Meille tärkeää on rauha, vapaus ja perheen yhteinen aika.

Tässä blogissa käsitellään paljon omavaraisuutta, kotikoulua ja ihan muutakin elämää, mitä suurperheen ja vanhan talon kanssa eteen tulee. Täältä ei löydy perinneremontointi- tai sisustuspostauksia. Vaikka olenkin filosofian maisteri, pääaineena yleinen historia, sivuaineena Suomen ja Pohjoismaiden historia, laajana sivuaineena museologia, en aio tässä blogissa käyttää aikaa historian havinoihin, vaikka ne tärkeitä ovatkin.

Omavaraisuus on prosessi. Ensin tuli muutama lavakaulus, joissa oli pari lähes kuollutta tomaatintainta, sitten nälkä kasvoi, ja käsillä oli alati laajeneva kasvimaa. Sitten oltiin no-dig-metodissa kiinni, kompostia kääntelemässä ja ottamassa oppia kaikesta mahdollisesti joko kantapään tai oppimateriaalin kautta. Kohta olikin pihalla kanat ja kukot, sitten ankkojakin. Unelma omavaraisuudesta elää, mutta tie sinne menee perheen hyvinvoinnin mukaan.

Minä olen tällä hetkellä täysiaikainen kotiäiti, mutta olen tehnyt pitkän uran museoalalla ja sittemmin lisäkoulutuksen inspiroimana perustanut oman yrityksen ja tehnyt sisältömarkkinointi- ja viestintätöitä eri yrityksille. Siksi tämän blogin pitäminen on sydämenasia.

Kiitos, että luet!